User Profile

Laura Wilson

Bio Statement Niewłaściwa żywność najczęściej powoduje nadmierne zakwaszenie naszego organizmu. Jakie są najbardziej znane przyczyny zakwaszenia organizmu i jak mu zapobiegać? Nadmierne zakwaszenie zazwyczaj powstaje przy spożywaniu większych ilości wytworów wysoko przetworzonych. Sprawia to iż nasz organizm się zakwasza. Bardzo częstymi objawami wspomnianej przypadłości są: gorycz w ustach a także nudności. Dość często pojawiają się też inne problemy jak chociażby osteoporoza. Jednak możemy temu zapobiegać sięgając po prawidłową dietę i poprawny styl odżywiania i oczyszczanie jelit. W naszym codziennym jadłospisie nie powinno brakować odpowiedniej ilości świeżych warzyw i owoców. Istotne jest również to aby jeść dużą ilość płynów. Jeśli chcemy zapobiedz zakwaszeniu organizmu powinniśmy zmniejszyć spożywanie w sporych ilościach produktów jak wędliny, cukier, alkohol oraz sól. Wymienione produkty w ogromnym stanie zakwaszają organizm ludzki. Jednak to nie oznacza, że nie możemy wcale ich jeść. Najistotniejsze jest to żeby właściwie zbilansować dietę. Produktami, które także zakwaszają ludzki organizm ale w trochę niższym stopniu są jaja i cleb żytni. Powstaje teraz ważne pytanie co spożywać żeby nie dopuścić do zakwaszenia? w pierwszym rzędzie powinniśmy ułożyć swoją dietę o produkty alkaliczne. Są nimi między innymi owoce oraz suszone figi. Kolejnym niezmiernie ważnym elementem wspierającym nas w odkwaszaniu organizmu z pewnością jest codzienna aktywność fizyczna. Musimy o tych rzeczach pamiętać gdyż rezultaty nadmiernego zakwaszenia się mogą niekorzystnie rzutować na zdrowie.


Copyright © Reports on Geodesy and Geoinformatics 2014-2018, e-mail: reports.geodesy@gmail.com
eISSN: 2391-8152